Publicitate

Am ajuns la vorba bunicilor: “Traim intr-o lume prea ciudata”. Altfel nu imi explic valul asta nou de  comportament cand vine vorba de interactiuni sentimentale. Cand eram eu in liceu era simplu: baiatul iti arata ca te place…si te intreba…vrei sa fii iubita mea? Si tu raspundeai ce simteai.

Azi iti arata ca te place…si de acolo se ramifica toata povestea. Iti arat aca te place doar ca sa s ejoace cu mintea ta. Si asta este ceva de neiertat: sa-ti bati joc de sufletul unui om.

Mi-a zis cineva o chestie care e atat de trista dar adevarata. Toata lumea iubeste, toata lumea e indragostita, DAR: eu sunt indragostit de una, ea e indragostita de altul, ala e indragostit de alta, aia e indragostita de altul si tot asa. Toti suntem indragostiti dar nu de oamenii care sunt indragostiti de noi.

Ce pana mea se intampla cu lumea? De ce facem asta? Cum au ajuns lucrurile atat de complicate cand e totul atat de simplu. Daca iti arat ca te plac si tu imi arati ca ma placi…e suficient…de acolo incepe tot. Dar nu! Daca ii arati ca il placi…o vede ca pe o oprtunitate de a profita de tine.

Publicitate

Totul si-a pierdut valoarea…inclusiv iubirea.

Am ajuns sa stam sa gandim strategii cu cei pe care-i placem. Nici nu mai stii cum sa abordezi situatia. Daca sa-l cauti, daca sa te arati interesata, ma bine nu-l cauti, o arzi asa cool, sa nu vada ca-l placi, ca sa nu se sperie. 

Dar pe de alta parte, daca el te cauta si arata ca te place, ce faci? Ii arati ca-l placi? Daca ii arati ca-l placi, se multmeste cu atat si dispare sau se joaca cu creierul tau.

Stiti despre ce vorbesc, jocul asta absurd de hranire a orgoliului. Parca barbatii se multumesc doar cu ce se intampla pe internet, discutiile care sa le demonstreze ca ii vrei, sa le confirmi ca-i vrei si tu…si atat! Nu ajunge nimic sa se materializeze.

Imi scria o prietena:

“Welcome to the most f**ed up century on this planet! Daca ii spun unui ca il plac si il chem la un suc, parca se umfla de arfe si iti da jet…daca le dai cu ignore, te vor. Aici iti dai seama cat de tampiti sunt barbatii si prin asta sa nu se inteleaga ca ii urasc pe toti. Toti stau pe net si mor dupa femeile astea “fatale”, isi fac l*ba la poze cu necunoscute dar cand le scrie o femeie sa iasa pe bune in oras…te evita. Eu nu mai inteleg nimic! Parca daca esti buna si te porti frumos, te trateaza fara interes.”

Asta e cel mai trist: Sa fugim ce oameni care se poarta frumos si sa cautam durerea. E ceva in neregula cu noi grav. Iar fac referire la filmul “I robot”…actiunea e intr-un viitor in care robotii vor sa puna stapanire pe oameni …Cred ca au reusit…caci nu mai avem sentimente.

Publicitate

1 comment

  1. De fiecare data cand vin in romania simt aceeasi chestie, vad aceeasi chestie pe care tu o descrii.
    Problema sunt oamenii, romanii tot timpul au vrut sa fie ca “afara” vad un film si dintr o data sunt toti la fel, se pune ceva la moda si deodata se imbraca toti la fel. Problema este presiunea societatii, cum trebuie sa se casatoreasca si sa faca copii inainte de 30 de ani, vor sa se bucure de restul timpului salivand dupa “bunaciuni” ca oricum o sa termina casatoriti cu o persoana banala, important e sa te simti cineva atunci cand dai flit.
    Exista si altfel de oameni, atragem in viata noastra ce suntem, cateodata doar avem impresia ca suntem altceva.
    Trebuie sa fim egoisti, sa ne preocupam sa fim noi, persoane mai bune, abia dupa ce am ajuns la acel nivel, am putea sa avem pretentii de la cei din jurul nostru, dar sa fi mai buna persona, inseamna sa scoti oamenii toxici din viata ta, si atunci nu o sa mai fie nevoie de ceri celorlalti sa schimbe ceva la ei.
    Vorba aia: sa moara capra vecinilui, e aceeasi situatie, le cerem celorlalti sa se schimbe dar nu incepem prin noi insine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*