Publicitate

Atentie! Acest articol va fi inteles doar de cei care au minte sa inteleaga.

Religia nu reprezinta credinta, Dumnezeu nu e religie. Religia inseamna: “Vino, da-ne bani, crede tot ce-ti spunem si vei ramane la fel de sarac”. Saracia creeaza monstrii religiosi care sunt capabili sa omoara pentru ce le este bagat in cap. Dar daca sunt religiosi sunt oameni buni, nu?

Cum sunt oamenii aia ce apara preoti care abuzeaza…le sar in aparare, te scuipa daca esti importiva lor. Le arati dovezi, le arati filmari si refuza sa accepte. Voi astia care faceti asta, luptati pentru niste oameni, nu pentru Dumnezeu.

Nu stiu daca vom ajunge vreodata la performanta de a constientiza asta. Daca esti religios nu esti neaparat un om bun. Mersul la biserica nu te face un om bun. Apartenenta la o anumita religie nu te face un om mai bun. Preotii nu sunt sfinti, preotia e o meserie pentru care sunt platiti.

Publicitate

Romania e plina de biserici si religiosi, cu toate astea am ajuns o tara fara Dumnezeu: suntem corupti, spagari, furtul e la el acasa, lenesi, nepasatori, etc.. Unde e Dumnezeu? Ca-n biserici nu pare a fi…

Saracia este hrana cea mai mare a religiei. Religia face bani din saracia noastra. Dar in mintea omului sarac si “credincios”, banii se duc la Dumnezeu, caci El nu ne aude decat daca biserica e poleita in aur si marmura si e cea mai mare din Europa. Daca te rogi in camp si zici un Tatal nostru, sunt mari sanse sa nu te auda, ca Dumnezeu nu e peste tot.

Religia ne inraieste. Eu consider ca oamenii religiosi, evlaviosi, sunt plini de rautate. Ei nu au inteles ce inseamna Dumnezeu, ei au inteles ce inseamna biserica. Si biserica ne face sa uram alti oameni care nu cred ce credem noi.

In viata daca vrei sa obtii ceva, lupti pentru asta, nu pupi o icoana ca sa se intample. Dar e mai usor sa dai bani la popa, sa-i spui ce-ti doresti si sa zici :”Gata! Dumnezeu se va ocupa.”

Si apare apoi popa cu un Mercedes nou, dar niciunul nu va intrebati cum e posibil. S-o fi rugat la Dumnezeu sa i-l dea? Culmea ironiei ca si voi va rugati. Voi de ce nu va treziti cu un Mercedes la usa? Pentru ca voua nu va da nimeni bani pentru asta. Dumnezeu zice: “Aud ca te rogi dar sa-ti dea niste fraieri bani sa-ti cumperi, ca altfel n-ai cum.”

Religia va goleste de sentimente si de compasiune ca sa puteti sa-i imbogatiti. Nu l-ati cunoscut pe Dumnezeu ci pe Dumnezeul pe care vor ei sa il cunoasteti.

Dumnezeu nu e religie, Dumnezeu e iubire…si nu fata de preoti.

Publicitate
Total
852
Shares

4 comments

  1. Stii cine is mai rai ca oamenii religiosi? Aia care baga reclama in mijlocul articolului.
    In rest frumos si adevarat, dar pacat ca n-o sa ajuna mesajul la cei carora le-ar prinde bine sa-l auda.

  2. Ai si dreptate, dar si gresesti. Intr-adevar oamenii care merg la biserica nu sunt crema cremelor. Dar tocmai din cauza asta se duc. Fiindca nici un om nu ii mai poate ajuta si fiindca tot ce le-a mai ramas este speranta. Foarte putini dintre cei care ne ducem suntem asa cum Dumnezeu si-ar dori ca noi sa fim. Totusi la Sfanta Liturghie are loc prefacerea painii si a vinului in Trupul si Sangele Mantuitorului. Iar Savarsitorul este insusi Dumnezeu. Sunt daca ai scris acest articol avand la indemana cunostinte temeinice de Teologie sau doar l-ai scris pentru a mai avea doi / trei vizitatori, fiindca asa suntem in pas cu moda. Ce parere ai de exemplu despre catedrala Notre Dame. Tot datorita Bisericii a fost ridicata aceasta opera de arta. O opera… care a fost ridicata lui Dumnezeu… nu spre slava omului, ci spre slava Lui. Referitor la ierarhi. Ar fi mai bine sa ii lasam sa fie judecati de Dumnezeu. Oricum ierarhi, daca nu stiati, sunt alesi dintre calugari. Iar calugarii cand depun voturile… ei nu au nimic personal al lor. Ei doar se folosesc de masina, casa, dar ele nu sunt proprietatile lor personale.
    In limba greaca elefteria inseamna libertate… lefter … este un om care nu are nimic. Cu cat ai mai putin cu atat esti mai liber. Asta si datorita faptului ca neavand nu te atasezi de ele. Apropo… o intrebare personala. Ati putea iubi un barbat sarac care nu are nimic? Nici casa, nici masina… Ati putea sa o faceti voi femeile? … Eu zic ca nu sunteti in stare sa o faceti. Atunci cred ca nici nu ar trebui sa emiteti judecati.

    1. Asa cum voi ziceti de noi ca ne iotam doar la anumiti barbati si voi va uitati doar la anumite femei…astea despre care vorbesti…Un barbat trebuie sa fie ambitios, si o femeie la fel…sa aiba ambitii in viata..daca e sarac lipit pamantului inseamna ca nu vrea nimic de la viata…se multumeste cu ce are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*