Publicitate

Zilnic mi-am pus aceasta intrebare si nu reuseam sa gasesc un raspuns…Pana cand intr-o zi am vazut o postare pe instagram…nu era nimic nou…dar postarea aia a facut click in capul meu. Postase cineva un citat din asta, motivational de genul: “ Nu te intoarce mereu la omul careti-a aratat de atatea ori ca nu te vrea”, cam asa suna. Bravo, destept. Dar atasat postarii ea scrisese: “Usor de zis, greu de facut.”

Si boom! Uite cum iubim sa fim nefericiti! Bine, oricum, la romanii nefericirea si ura este o cultura…de altfel toate zicalele si vorbele din popor promoveaza nefericirea si lipsa iubirii de sine.

Si vad zilnic pe net postari care mai de care mai motivationale si pozitive dar oamenii aia nu fac nimic ca sa ajunga acolo. Stiti…daca am reusi sa fim in viata reala la fel de fericiti cum suntem pe internet. Daca am putea aplica acest filtru si in realitate. Dar nu suntem! De ce? Pentru ca a posta o poza e usor, nu necesita niciun efort…in schimb, sa faci ce zice citatul din poza…presupune efort, durere, sacrificiu…actiune.

Nu e ironia maxima asta? Sa ramai nefericit voit? Suntem obisnuiti sa fim nefericiti…iar obisnuinta e extrem de toxica. Cand vine cineva in vizita pentru cateva zile…in ziua in care pleaca simti casa goala, nu? Te-ai obisnuit cu prezenta acelei persoane. Dar intr-o zi, doua, iti trece si revii la normal. Dar na…nefericirea e confortabila si noua ne place confortul si sa tinem teorie.

Publicitate

Va dau el mai simplu exemplu: Daca ti se spune “Uite vezi drumul asta? Are 50 de metri lungime, trebuie sa alergi pana la capat, insa din loc in loc o sa apara flacari…s-ar putea sa te arzi…dar la final vei fi fericit. Ce zic oamenii? Esti nebun? Sa merg sa ma ard? Pai doare. Nu merci! Raman aici! Toti vrem sa raim totul la absolut, dar niciunul nu e dispus sa treaca prin foc ca sa-l obtina.

Asta este mentalitatea pe care o folosim fie ca e vorba de relatii, de job…in orice presupune evolutie. Si vorbe precum: “Usor de zis, greu de facut” au devenit mottoul nefericrii noastre…SCUZA! Si de fapt, prin fiecare citat motivational postat, noi de fapt spunem: Usor de zis, greu de facut…asta transmitem.

Sa te hranesti cu citate motivationale e ca si cum ai incerca sa slabesti uitandu-te la clipuri de fitness. Mergi la sala! Transpira! 

Nimic nu se obtine fara sacrificiu! Nimic! Si stiti care e faza? Ca orice durere, fizica sau sufleteasca, e trecatoare. Ma doare azi, dar maine mi-e bine. Cu toate astea cati sunt dispusi sa treaca prin foc? Ramanem fericiti pe Instagram…e suficient.

Publicitate

1 comment

  1. Îmi place de mine dar nu am pe cineva căruia sa ii placa de mine. Care sa aprecieze ce fac sau măcar sa ma aprobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*