Publicitate

Habar nu am ce sa scriu legat de asta. Primesc asa de multe mesaje de la fete mici si mari care ma intreaba ce sa faca ca sa aiba incredere in ele. Ba ca au un complex fizic, ba ca au ceva psihic care le tine pe loc.

Nu sunt guru al increderii in sine..desi poate asta transmit pe internet. Nu cred ca increderea in sine este ceva ce dobandesti ci mai degraba este ceva ce reusesti sa pacalesti.

Da! Nu neaparat ca te prefaci ca ai incredere in tine ci iti faci curaj sa ai. FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT! Are sens ce zic?

Este doar o frica. Daca ti-e frica de apa…inveti sa inoti si intri in ea…o data, de doua ori, de trei ori…pana cand nici nu mai realizezi ca esti in apa…pana cand apa devine ceva obisnuit pentru tine, nu ii mai simti teroarea.

Publicitate

Asa este si cu increderea in sine…trebuie sa ai curaj sa ai incredere in tine. Tine doar de curaj. Lipsa increderii in sine este o frica…o frica de cum vei fi perceputa de lume. Daca ai un complex fizic, te gandesti cum iesi asa afara ca te vede lumea si te vor judeca ca nu arati cum este prezentata “perfectiunea”.

Si sa luam asa: din exemplul de mai sus, cu apa, apa=lumea. Ti-e frica de apa pentru ca ar putea sa-ti faca rau, te sperie. Dar odata ce ai invatat sa inoti, stii ca tu-ti controlezi corpul in timp ce esti in ea…nu invers.

Asa e si cu lumea..ti-e frica ca te va judeca, ti-e frica ca vei fi jignita, aratata cu degetul. Tu trebuie sa controlezi asta in favoarea ta.

Pentru asta trebuie sa inceti sa “inoti”…respectiv sa “mimezi increderea in sine”. Suna prost dar credeti-ma, functioneaza!

Ca de obicei o sa tot auzi replici: “Mama ce sani mici ai”…sau orice altceva.

Atitudinea ta trebuie sa fie gen:

“Stai cuminte nebunule ca n-ai tu bani de mustar.” 

Trebuie sa le arati ca nu-ti pasa de cuvintele lor…chiar daca acasa tu poate mai plangi sau te zbati. A doua zi la fel: iesi pe strada la fel de increzatoare. A treia zi la fel.  Pana cand creierul tau va percepe automat acest obicei si brusc te trezesti ca tie chiar nu-ti mai pasa si lumea te percepe altfel. Suna aiurea, stiu…dar exersand ajungeti acolo…ca in orice lucru.

Ai sanii mici, ai sanii prea mari, esti prea slaba, prea grasa, etc. Expune-te si gata!

E greu prima data, poate si a doua oara…dar vorba americanului: “Practice makes it perfect”.

Facand asta te inveti tu pe tine sa ai incredere in tine…pentru ca doar tu te poti invata asta. Nu te baza pe altii. 

Publicitate
Total
1
Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*