Publicitate

Romania merge prost din cauza conducerii. Nu! Romania merge prost din cauza populatie. Vina este reciproca…dar populatia are o vina mult mai mare. Noi avem puterea, nu ei. Guvernului ar trebui sa-i fie frica de populatie, nu populatiei de guvern.

Dar tipic poporului roman, noi asteptam ca cineva sa faca ceva, nu stim cine..cineva. Si culmea, ne luam de orice om cunoscut sa-l facem vinovat de nepasarea noastra. Caci da, Romania e unde e din cauza nepasarii noastre.

Daca mai aud oameni care spun: de ce nu faceti ceva, voi astia cunoscuti? Asa ar trebui toti sa procedati, sa-i indemnati pe oameni sa iasa la vot! Ce vrei sa fac eu cand tie nu-ti pasa nici sa arunci o hartie la gunoi…o arunci pe strada!

Mereu trebuie sa existe un vinovat pentru nepasare. Va dati seama! Baaa! Ganditi! Hai sa ne asumam caracterul pe care l-am dezvoltat si cu care intretinem ceea ce se intampla in tara asta a noastra!

Publicitate

Mersul la vot e ceva de bun simt, ceva ce stim ca trebuie sa facem, de mici! Nu trebuie sa-ti spuna nimeni sa te duci! E ca si cum ai avea mancarea pe masa dar astepti sa-ti dea cineva in gura…si daca ramai flamand dai vina  pe cineva, spui ca nu te-a hranit nimeni.

Eu sunt varza la politica…nu stiu absolut nimic despre asta…dar intreb, informez. Mereu cand sunt alegeri intreb pe cineva care se pricepe: Ia zi! Cine participa? Cine e fiecare? Ce face? Ce pregatire are? Si dupa ce adun toate informatiile, stau si gandesc, eu, asa cu capul meu…cine ar fi dupa mine cel mai ok sa-l votez. Si ma duc! 

Nu exista nu stiu pe cine sa votez! Exista doar lene sa gandesti si nepasare! Vrei sa votezi, VOTEZI…nu vrei sa votezi…nu-ti pasa si gata! Asumati-va asta! Nu e nimeni vinovat pentru asta! Da no…cel mai usor este sa acuzi!

Cand aud sloganurile: Vrem o viata mai buna! etc. ma apuca rasul. Fa ceva daca vrei o viata mai buna! Si asta se aplica si in viata personala. Totul, dar totul se castiga greu, cu sacrificii, compromisuri si suferinta. 

Sa-ti traiesti visul este ceva frumos dar extrem de greu de ajuns sa-l traiesti. Chiar si cand ajungi sa-l traiesti, e foarte greu de intretinut.

Dar cati il traiesc? Atat de putini. Pentru ca le e frica, lene, le e mai comod sa nu o faca, sa se planga si sa-i atace pe cei care o fac.

In Romania nicio schimbare nu va veni peste noapte sau ca am votat pe nu stiu cine. Poate sa ne conduca de maine Justin Trudeau…ca aceeasi populatie ramane….o populatie care uraste regulile, care mereu cauta metode de a le fenta. Asa nu merge! Dar noi vrem schimbare!

Binele vine prin sacrificii si lupta dar noi luptam doar prin plangeri nu si fapte.

Sunt curioasa voi ce parere aveti?

Publicitate

4 comments

  1. Clasa politica e oglinda majoritatii. Nu putem baga toti romanii in aceeasi oala, dar majoritatea sunt exact la fel de hoti si prosti precum cei ce ne conduc. Sunt sute, mii, poate chiar sute de mii de romani cu un comportament civic exemplar, care merg la vot, care se implica de multe ori pana la sacrificiu pentru a aduce o schimbare in comunitatatea in care traiesc sau chiar pentru tara. Din pacate nu ei sunt majoritatea. In ciuda acestui fapt sunt constient ca votul este singura noastra arma impotriva lor. Oricat am iesi in strada, oricat i-am injura, orice probleme am avea, daca nu iesim la vot, va fi din ce in ce mai rau. Am incercat cu fiecare ocazie sa conving cat mai multi oameni sa iasa la vot si asa voi face in continuare. S-a ajuns prea departe. E prea multa saracie si durere in tara asta. Ar fi cazul, dupa treizeci de ani, macar sa incercam sa schimbam ceva. Speranta moare ultima, asa ca in 26 mai 2019 eu votez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*