Publicitate

Ma intreb zilnic ce e in neregula cu mine…vazandu-ma cum reactionez in anumite situatii. Incep sa inteleg ca toate “zicalele” repetate pe care le-am auzind cand eram mici ne-au format atat de gresit.

“Ce o sa zica lumea?” Cuvintele care ne-au terorizat copilaria si chiar si prezentul…multora dintre noi. Asta era cel mai important lucru pentru bunastarea familiei. Sa ne gandim mereu la ce va zice lumea. Asta avea valoare…nu cum ne simteam noi. Tu erai sclavul si lumea imparatul.

Si cumva, programul asta, iti implementa in cap, ideea ca tu nu contezi, ceea ce simti tu nu conteaza, trebuie sa te controlezi pentru ca sa nu zica lumea ceva gresit. Sa nu faci de rusine familia.

Cel mai la indemana exemplu ar fi, mamele care-si indeamnau fiicele sa ramana in casnicii abuzive…Daca divortezi, ce va zice lumea?

Publicitate

Lumea, adica strainii, contau mai mult decat tine. Sincer…asa este, nu?

Aveai ceva de spus: “Taci sa nu te auda cineva!”. Daca voiai sa te exprimi sau sa traiesti un sentiment de durere, razvartire, orice…Ce o sa zica lumea? Am inteles, lasa lumea…sa zica ce vrea…acum ma intereseaza sa zic ce am eu de zis, sa simt ce am eu de simtit. Nu era voie! Asa am dezvoltat rusinea si frica…

Da cine e lumea asta? Ce implicare are lumea in viata mea? De ce trebuie sa o multumesc intr-atat? Ok…daca lumea e atat de implicata in viata mea…inseamna ca atunci cand voi avea nevoie de un pahar de apa…pot sa apelez la ea, nu?

NU! Lumii nu-i pasa de tine! Lumea nu va fi acolo cand te imbolnavesti, lumea nu va fi acolo cand iti bate proprietarul la usa sa platesti chiria, lumea nu va fi acolo sa-ti hraneasca copilul. Si atunci ce conteaza aceasta lume de care tot am auzit sa ne ferim?

Ce o sa zica lumea, este vorba care ne-a blocat atat de mult pe interior. Viata noastra a fost limitata de “ce va zice lumea”. Lumea asta a devenit acest judecator care ne alege noua deciziile. Deciziile tale, viata ta! Ti se pare corect?

Am mai zis-o si o sa o mai zic: In clipa in care nu-ti mai pasa de zice lumea…poti obtine tot ce vrei pe pamantul asta! In caz contrar veti trai ca niste prizonieri in aceasta mirifica puscarie “LUMEA”. Traim vieti libere…traite fara libertate.

Publicitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*