Publicitate

Am fost un copil, un adolescent si un om matur introvertit…ma rog..am fost..inca sunt…dar la un nivel mult mai mic, din fericire.

Pentru mine internetul si felul in care ma expun este terapie, ma ajuta sa ies din cochilia in care am trait de mica. Multi care m-au intalnit in realitate au fost uimiti ca nu sunt ca pe net…eu in realitate sunt calma, diferita de ceea ce vedeti…ma pun intr-un colt si stau acolo tacuta.

Faptul ca am fost introvertita, cred ca e o combinatie intre personalitatea mea si educatia primita, habar n-am. Mereu mama si bunicii mi-au zis: mai bine stai acasa, mai bine te feresti, nu te duce daca nu e nevoie, nu crea conflicte. Eu stiam ca ceva e in neregula dar deja ma inchisesem, nu stiam sa ies.

Am venit la Bucuresti introvertita, deci nu aveti idee cum eram. Greu scoteai cateva cuvinte de la mine, daca nu aveam chef nu vorbeam cu nimeni, chiar daca stateam cu ei in aceeasi casa. Era greu sa imi exprim sentimentele, cand era de iesit, preferam sa stau acasa, preferam sa nu ma implic in nimic ce tinea de socializare.

Publicitate

Eram mereu aia tacuta care statea intr-un colt, separata de restul grupului. Ani de zile am trait asa…nici eu nu ma suportam astfel, insa nu stiam ce sa fac ca sa nu mai fiu asa.

La un moment dat m-am angajat si lucram cu grup de oameni foarte dezinvolti, sociabili, caterinca. La inceput m-am panicat, pentru ca nu stiam cum sa fiu decat asa cum eram, tacuta. Ma si speriasem caci ma intrebam cum o sa supravietuiesc printe ei.

Treceau zilele si putin cate putin imi dadeam seama ca eram tot mai libera, ma suprindeam pe mine cand vedeam ca incep sa comunic, sa rad, sa fac glume cu ei. Ajunsesem intr-un grup care ma scosese din cochilie, nu de tot…asa putin..scosesem capul.

Si pentru mine asta era fascinant. Vedeam o alta parte din mine, de fapt imi vedeam personalitatea, atunci incepusem sa ma cunosc, o auzeam pe Ruxi…va dati seama, la douazeci si ceva de ani, eu in sfarsit ma auzeam vorbind printre straini.

Ce vreau eu sa va zic este cat de mult conteaza pentru o persoana introvertita sa intalneasca oamenii potriviti, oamenii in fata carora sa simta ca poate sa iasa din ascunzatoare, ca e in siguranta. Cred ca e in noi un blochaj si pana cand nu simtim energia de care avem nevoie nu reusim sa ne deblocam.

Eu de asta va tot spun pe stories si in postari ca e ok sa traiti liber, sa fiti voi, sa exprimati ce simtiti. Poate din motivul asta sunt atat de dezinvolta, pentru ca stiu ca poate elibera si alti oameni. Stiu cat m-a ajutat pe mine sa fiu prezenta unor oameni dezinvolti. E greu sa scapi de povara asta iar singuri nu putem reusi..dar si cand scapi…EPIC!

Publicitate

2 comments

 1. Hey,
  Ruxy… Ma regăsesc în articolul tău. Am 22 de ani, am un jurnal in care scriu, si ma consider uratica, deși lumea ma contrazice des. :))
  Abia acum am reusit sa am un job in care sa comunic cu oamenii, eu…care am avut joburi la care eram singurul angajat, eu… care am luat numai 5 si 6 la lb. Engleză, acum resusec sa comunic cu oamenii in limba asta…Si sa realizez ca…Nu e asa cum credeam eu.
  Multumesc!
  Esti frumoasă!
  #love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*